ChatGPT: Jouw ultieme brainstorm-partner op de werkvloer? Check dit!

ChatGPT: Jouw ultieme brainstorm-partner op de werkvloer? Check dit!

Als medewerker of leidinggevende in loondienst sta je constant voor uitdagingen. Of je nu in een kantoorbubbel zit of thuiswerkt, soms voelt het alsof je vastzit in een creatieve impasse, waar nieuwe ideeën moeilijk te vinden zijn. Je wilt sparren, maar je team is te druk, of misschien net zo vastgelopen als jij. Gelukkig is er een nieuwe teamgenoot op de horizon:  ChatGPT. In deze blog onthul ik hoe je ChatGPT kunt inzetten om je werk naar een hoger niveau te tillen.

Brainstormen met een AI-Twist

Ken je dat gevoel, wanneer je smacht naar die legendarische brainstormsessies met je team? Je weet wel, die sessies die barsten van energie en innovatie, waar de ideeën maar over tafel blijven vliegen. Maar hé, laat je niet uit het veld slaan als die geniale brainstormsessies met je team even op zich laten wachten. Er is licht aan de aan het einde van de tunnel, en dat licht heet ChatGPT.

💡 Wist je dat, volgens recent onderzoek van de Universiteit van Montana, scoort ChatGPT, aangedreven door GPT-4, net zo hoog op creativiteit als de top 1% van menselijke denkers op de Torrance Tests of Creative Thinking. Dit is bizar toch?

Stel je voor: je zit achter je bureau, met je kopje koffie, te staren naar een leeg scherm. De druk is hoog, die belangrijke deadline nadert, maar je creativiteit lijkt totaal opgedroogd. Geen paniek! ChatGPT is jouw persoonlijk genie en klaar om elk creatief obstakel te overwinnen. ChatGPT is razendsnel, doorsnijdt complexe problemen als een warm mes door boter, en levert precies datgene wat jij nodig hebt. Geen gedoe meer met eindeloze pogingen om creativiteit te forceren. Heerlijk toch?

ChatGPT: De stille kracht in jouw team

Geen team van 20 denkers? Geen probleem! AI vult die ruimte naadloos in. Hieronder drie manieren hoe je ChatGPT in kunt zetten als brainstormtool.

 1. Gebruik ChatGPT om ideeën te genereren: ChatGPT kan worden gebruikt om ideeën te genereren op basis van gegevens en trends. Dit kan helpen bij het vinden van nieuwe invalshoeken en het ontdekken van nieuwe kansen.
  • Prompt: “Kun je ideeën genereren voor [specifiek onderwerp of probleem]?”
 2. Gebruik ChatGPT om ideeën te evalueren: ChatGPT kan worden gebruikt om ideeën te evalueren en te beoordelen op basis van verschillende criteria, zoals haalbaarheid en impact. Dit kan helpen bij het selecteren van de beste ideeën.
  • Prompt: “Kun je deze ideeën evalueren op haalbaarheid en impact? Het doel wat ik met deze ideeën nastreef is [voeg toe]. Hieronder volgen de ideeën [voeg ideeën toe]”
 3. Gebruik ChatGPT om ideeën te combineren: ChatGPT kan worden gebruikt om ideeën en concepten te combineren en nieuwe ideeën te genereren. Dit kan helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen en het ontdekken van nieuwe kansen.
  • Prompt: “Kun je onderstaande ideeën combineren en hier nieuwe oplossingen van genereren? Hier volgen de ideeën [voeg toe]”

 

 

Brainstorm

Geen cent te makken voor designs? AI Image Creators to the rescue!

Heb je geen tijd of budget om zelf visuals te ontwerpen of foto’s te laten maken bij de ideeën die je net uit de brainstorm hebt gehaald? Dan biedt een AI-image creator uitkomst. Hieronder drie op een rij:

 1. Maak fantastische AI-afbeeldingen met de functie ‘magic design’. Typ wat je zoekt, en Canva doet de rest.
 2. Bing Image Creator of Dall-E: Voor illustraties en AI gegenereerde afbeeldingen. Beide tools kunnen afbeeldingen genereren op basis van tekstbeschrijvingen. Bing Image Creator is gratis beschikbaar voor microsoft gebruikers en Dall-E is gratis beschikbaar voor gebruikers met een betaald ChatGPT Plan.
 3. AdCreative: AI gegenereerde social & ads met een hoge conversieratio. Met AdCreative genereer je advertenties die je helpen verkopen.

Bonustip

Niet tevreden met de uitkomst uit ChatGPT? Gebruik ‘regenerate’ ‘rewrite’ of stel je vraag opnieuw en probeer deze iets anders te stellen.

Lizzy Prins

Over Lizzy Prins

Anderen noemen mij een vooruitdenkende vonk, de katalysator die leiders en teams transformeert van ‘gewoon doen’ naar ‘grenzen verleggen’. Mijn missie? Het transformeren van ingewikkelde uitdagingen in baanbrekende innovaties en vernieuwingen, en dat met een snufje AI-magie. Als spreker neem ik je mee op een wervelende tocht door de wereld van AI en ChatGPT – wat mij betreftt de absolute game-changers voor de toekomst van werk. Ben jij klaar om de toekomst van werk opnieuw vorm te geven?

Comments are closed.