AI Scan

Wil jij AI inzetten in jouw bedrijf? En ben jij benieuwd welke taken en processen je wel én juist niet kan verbeteren met AI? Vraag dan onze AI Scan aan!

👉 Neem dan contact met ons op. 

Wil jij effectiever worden met behulp van AI?

Artificial Intelligence (AI) kan jouw bedrijf helpen helpen groeien. Klinkt goed, toch? De uitdaging: hoe bepaal je waar én hoe je AI het beste kunt inzetten in jouw bedrijf? Hier komt onze AI Scan van pas. 

De AI Scan is een nulmeting, een startpunt voor verdere optimalisatie.

Hoe zet je AI succesvol in?

De impact die AI kan hebben is gigantisch! En met name ook op de praktische kant namelijk: Het dagelijkse werk. Hoe zorg je dat je de juiste kennis hebt? Waar kunnen we tijd besparen of een kwaliteitsslag maken? Op welke taken en processen ga je de meeste winst behalen?  En dan het allerbelangrijkste: Waar ga je vooral nog GEEN AI voor gebruiken?

Enkele voorbeelden van AI in het bedrijfsleven:

 • Informatie samenvatten of herschrijven in de stijl van je bedrijf
 • Het schrijven van gepersonaliseerde (vacature)teksten
 • Het maken van projectplannen of planningen
 • Het schrijven van content
 • Het schrijven van templates voor standaard communicatie
 • Het analyseren van data
 • Het maken van concepten voor bijvoorbeeld communicatie strategieën
 • Het maken van (jaar)plannen

Onze AI Scan werkwijze

1.

Behoefte, inventarisatie en interviews

2.

Analyse

3.

Rapport: Inzicht en advies

Wat houdt de AI Scan in?

Wij starten met het definiëren wat jullie precies willen bereiken met AI. Dit kan variëren van het automatiseren van routinetaken tot het verkrijgen van inzichten uit data die anders niet toegankelijk zouden zijn.

Vervolgens gaan we in op veelvoorkomende taken en processen in de afdeling doorgronden. Welke taken en processen worden vaak herhaald? Welke taken nemen een aanzienlijk deel van de werkdag in? Welke data is aanwezig en wat wordt er met deze data gedaan? We kijken naar zowel de taken die worden uitgevoerd als de doelen waar elk proces aan bijdraagt.

Ook privacy en beveiliging komt aan bod. Is het wenselijk om bepaalde bedrijfsinformatie te delen met AI? Wanneer wel of juist niet? Hoe kunnen we hier op een veilige en verantwoorde manier mee omgaan?

Aan de hand daarvan maken wij een analyse waarbij kijken naar de AI-geschiktheid van taken en processen.

Tot slot leveren we een rapport met inzichten en advies die je een helder inzicht geeft in:

 • De kansen en mogelijkheden voor jouw bedrijf
 • De mogelijkheden waar AI toegepast kan worden
 • Waar AI kan helpen om bedrijfsprocesssen te optimaliseren.

Waarom is een AI Scan een goed idee?

Het potentieel van AI is enorm! Het bied nieuwe kansen, kan repetitieve taken overnemen.

Maar waar begin je? De AI Scan is jouw kans om gelijk met een goed plan aan de slag te gaan.

Uit onderzoek van Implement Consulting Group in opdracht van Google blijkt dat veel Nederlandse bedrijven nog veel kansen laten liggen. Slechts 35% Nederlandse bedrijven geeft aan dat zij de komende vijf jaar gaan investeren in AI-automatisering. En dat is aanzienlijk minder dan landen als België, Denemarken en Luxemburg.

Wil jij een makkelijke voorsprong op je concurrentie? Neem dan contact met ons op!

Ook de kansen van AI benutten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 🚀

Op missie om werk beter, leuker en slimmer te maken

Need Help?

FAQs

Zie hieronder een overzicht van veelgestelde vragen

Een AI Scan is een nulmeting of een startpunt voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van hun processen en taken met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Het helpt bij het identificeren van mogelijkheden waar AI kan worden toegepast om efficiëntie te verhogen, kwaliteit te verbeteren, en nieuwe inzichten te verkrijgen uit data.

Taken en processen worden geëvalueerd op basis van verschillende criteria, waaronder de hoeveelheid en aard van de beschikbare data, de repetitiviteit en voorspelbaarheid van de taken, de complexiteit van de besluitvorming betrokken bij het proces, en de potentiële impact van AI op het proces. Processen die goed scoren op deze criteria zijn vaak geschikte kandidaten voor AI-toepassingen.

Ja, er zijn risico’s, waaronder risico’s mbt privacy, bias in AI-algoritmes, en de impact op de werkgelegenheid. Deze risico’s kunnen echter worden beperkt door zorgvuldige planning, ethische overwegingen, en voortdurende monitoring.

De kosten van een AI Scan kunnen variëren afhankelijk van de omvang en specifieke behoeften van jouw bedrijf. Het proces is maatwerk en afgestemd op de unieke situatie en doelstellingen van elk bedrijf. Voor een nauwkeurige prijsopgave raden we aan direct contact met ons op te nemen, zodat we een beter beeld kunnen krijgen van wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe we het beste kunnen helpen. De investering van de AI Scan is vanaf 2500,- (ex btw).

Na de AI Scan ontvang je een rapport met inzichten en advies. De implementatie van de aanbevolen (AI)oplossingen kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de complexiteit en de benodigde middelen voor de uitvoering. We bieden volledige transparantie over eventuele vervolgkosten en werken samen met jou aan een plan dat past binnen jouw budget en doelstellingen.

De AI Scan is ontworpen om je te helpen begrijpen waar en hoe AI het meeste voordeel kan bieden voor jouw bedrijf, met het doel de productiviteit en effectiviteit te verhogen en nieuwe kansen te creëren. Hoewel de initiële kosten variabel zijn, is het doel van de AI Scan om een duidelijk pad naar een positieve return on investment (ROI) te bieden door gerichte en effectieve inzet van AI-technologie. Tijdens onze gesprekken kunnen we samen de potentiële ROI bespreken op basis van jouw specifieke situatie.